7 koelkast- en vriezervriendelijke hacks voor vakantieplezier

Een feest of diner organiseren? We hebben een aantal handige hacks waar jij de meester van kunt worden vakantie onderhoudend. Het zijn koelkast- en vriezergerelateerde taken die u van tevoren moet doen, zodat u meer tijd overhoudt voor plezier als uw gasten arriveren, in plaats van dat u in de keuken blijft staan. Want of je nu Kerstmis, Chanoeka, Kwanzaa of Nieuwjaar viert, je verdient het om achterover te leunen en van je evenement te genieten – en je te verheugen op complimenten voor je onderhoudende kennis.

 

1. Verkleed de drankjes van mensen met nieuwigheidvormig ijs.

Wie zegt dat ijsblokjes vierkant moeten zijn? Verfraai de gemengde of alcoholvrije drankjes van uw gasten met ijsblokjes die allesbehalve kubusvormig zijn. Ga online en zoek naar ‘nieuwe ijsblokjesvormen’ of ga naar een keukenwinkel en koop siliconen ijsblokjesvormpjes die ijsvormen produceren, variërend van grillige harten, fruit en sterren tot massieve, perfecte bollen. Dit is perfect voor vakantieplezier.

2. Ga feestelijk mee elegant cranberry-ijs.

Als nieuw gevormd ijs niet jouw stijl van cool is, streef dan naar elegantie

en in plaats daarvan een vleugje seizoenskleur. Spoel verse of bevroren veenbessen af, laat ze uitlekken en plaats 2-3 op de bodem van elk deel van uw ijsvorm. Voor een extra feestelijke look kun je ook een klein takje verse munt toevoegen. Geen veenbessen bij de hand? Vervang andere bessen of flinterdunne plakjes citrusvruchten, in partjes gesneden.

Tijdstip: Dagen vooruit of 3-4 uur vooruit

3. Doe een grondige koelkast en vriezer
opruimen en opruimen.

Je hebt veel ruimte nodig in je koelkast en vriezer voor alle vakantiebenodigdheden die je mee naar huis neemt. Maak dus een grondige schoonmaakbeurt voordat u gaat winkelen. Haal alles uit uw koelkast, plank voor plank en lade voor lade. Wees dan brutaal. Gooi alle producten die er verwelkt of dubieus uitzien in uw organische/compostbak, evenals elke fles of pot waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. (Zoals die vulkaanhete salsa waarvan je dacht dat die ‘leuk’ zou zijn.) Geef je koelkast vervolgens een grondige schoonmaakbeurt. Vries vlees en maaltijden in waar u pas na de feestdagen aan toekomt, tenzij ze eerder zijn ingevroren.

Bonushack: Nadat je hebt opgeruimd en voordat je je eten terug in de koelkast zet, span je huishoudfolie over je planken om gemorste feestdagen op te vangen. Als het allemaal voorbij is, kun je gewoon de plasticfolie eraf halen, zodat je de koelkast niet nog een keer hoeft op te ruimen.

Tijdstip: Voordat u maaltijd-/feestgerechten in de supermarkt inslaat

Voor tips over het organiseren van uw koelkast, bekijk onze Vakantie-vermakelijke blog 2021

iio Retro RR1 koelkast

 

4. Diepvries kalkoen kopen? Begin 2-4 dagen van tevoren met ontdooien.

De veiligste en eenvoudigste manier om een ​​bevroren kalkoen te ontdooien, is door hem (nog in de verpakking) in een ovenschaal te ontdooien. in uw koelkast NIET op het aanrecht of in de gootsteen. Als je het op kamertemperatuur ontdooit, kunnen zich schadelijke bacteriën op het oppervlak vormen, omdat de buitenkant lang voordat de diepere lagen ontdooien, ontdooit. Maak deze fout niet en verpest uw vakantieplezier.

Hoe lang duurt het?

Timing: Laat minimaal 1 dag in de koelkast staan ​​voor elke 2 kg gewicht:

7-11 lbs (3-5 kg)
11-15 lbs (5-7 kg)
15-22 lbs (7-10 kg)
22+ pond (10+ kg)
2 dagen ontdooien
3 dagen ontdooien
4 dagen ontdooien
5 dagen om te ontdooien

Zodra de vogel volledig ontdooid is, kookt u hem binnen 4 dagen.

Vergeten de kalkoen uit de vriezer te halen en moet je het sneller ontdooien? Plaats het met de borstzijde naar beneden in de gootsteen en bedek het met koud (niet warm) water. De ontdooitijd bedraagt ​​1 uur per kg (30 minuten per pond), maar laat het NIET een nacht onbeheerd ontdooien! Je moet het water ieder half uur verversen om het oppervlak van de kalkoen koud te houden en te voorkomen dat er bacteriën op groeien.

 

 

5. Verras je gasten met hapjes erin ijsschalen!

Als je voedsel serveert dat koud moet blijven – zoals kaviaar, gerookte zalm, garnalen, sushi of sashimi – gooi het dan niet zomaar op een kom met ijs. Maak in plaats daarvan een decoratieve ijskom voor ze!

© 2008, Carrie Price, op Flickr.com

© 2015, Karen Marie Lucas, op Flicker.com

Je kunt je ijskom eenvoudig houden of ga voor meer glamour door dunne schijfjes citroen en verse kruiden zoals dille toe te voegen, zodat ze vastvriezen en de boel echt opfleuren!

Het enige wat je nodig hebt zijn twee plastic of metalen kommen van verschillende grootte (geen glas, tenzij het Pyrex is).™), stevige tape of elastiekjes om de kommen bij elkaar te houden (of je kunt iets zwaar genoeg in de kleinere kom plaatsen om het op zijn plaats te houden zonder dat het helemaal naar de bodem zakt), plus eventuele decoratieve eetwaren die je wilt toevoegen, zelfs eetbaar bloemen!

Geef uw ijskom voldoende tijd om te bevriezen. (In het ideale geval ‘s nachts.) Afhankelijk van de grootte en dikte kan het 5 tot 18 uur duren voordat de ijskom vastvriest. (Minder als je een iio Retro-koelkast met Snel bevrorenof als het laag genoeg is om in de toepasselijk genoemde naam te passen Extreem bevriezen lade.)

Tijdstip: Bereid het 1 volledige dag of langer voor voordat uw gasten arriveren. Voor how-to’s (elk met een iets andere techniek) kun je online zoeken naar ‘hoe maak je een ijskom’. Je vindt er diverse handleidingen en inspirerende voorbeelden. Hier zijn enkele goede:

Hoe ijskommen te maken
Hoe maak je een ijskom?
Zo maak je makkelijke ijskommen
Hoe maak je een ijskom?

Je zult ook een flink aantal video’s vinden, waaronder deze:

Hoe maak je een ijskom?
Zelfgemaakte ijskommen
Mooie ijsschalen

 

 

6. Maaltijdproducten die je kunt bereid een dag of langer van tevoren voor

Aardappelpuree
Om tijd en ruimte op de kookplaat te besparen, bereidt u uw aardappelpuree of gepureerde zoete aardappelen een dag van tevoren en bewaart u ze in de koelkast. Als ze papperig lijken als je ze opnieuw opwarmt in de oven of magnetron, klop ze dan gewoon met een vork om ze weer luchtig te maken. (Maak ze niet te romig als je ze de dag ervoor klaarmaakt; je kunt de volgende dag altijd meer melk of room en boter toevoegen.)

Tijdstip: 1 dag vooruit


Cranberry saus

Als je cranberrysaus helemaal zelf maakt, kun je dat ook van tevoren doen. Het kan zelfs beter zijn omdat het meer tijd heeft gehad om te geleren.

Tijdstip: 1 à 2 dagen vooruit


Brood- en worstvullingen

Stevige vullingen kunnen van tevoren worden bereid en de volgende dag worden opgewarmd. (Vullingen met grote stukken groenten zijn echter beter als ze dezelfde dag worden gekookt om te voorkomen dat de groenten drassig worden.)

Tijdstip: 1 dag van tevoren tenzij er grote stukken groenten zijn


Taarten

Maak je taart de dag ervoor klaar, maar bak hem pas de volgende dag. (Of bereid het een paar dagen van tevoren voor en vries het in tot de dag dat je het bakt.) Op die manier krijgen je gasten het gloeiend heet met de korst op zijn best. Heerlijk eten voor iedereen vakantie onderhoudend.

Tijdstip: Begin 1 of meerdere dagen vooruit, maar bak dezelfde dag nog. (Geef een uur of twee de tijd om het te ontdooien.)


Slagroom toppen

Dit is zo eenvoudig dat we het het hele jaar door zouden moeten doen! Laat (of spuit) klodders gezoete slagroom op een met folie of perkamentpapier beklede bakplaat en plaats ze in de vriezer. Als ze stevig bevroren zijn, bewaar ze dan in een zak met ritssluiting in de vriezer, op een plek waar ze niet verpletterd worden, en gebruik ze als topping op de mokken warme chocolademelk, taarten of andere desserts van je gasten.

Tijdstip: Een willekeurig aantal dagen van tevoren

7. Focus op de hoofdmaaltijd; snelkoppelingen nemen op al het andere.

Koop diepvrieshapjes.
Maak het jezelf gemakkelijk en koop diepvrieshapjes die je gewoon in de oven kunt zetten voordat je gasten arriveren. U zult meer dan genoeg te doen hebben zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw gebakjes über-schilferig en goudbruin worden.

Houd het dessert eenvoudig.
Als je een traditioneel kalkoendiner geeft, zal de kalkoen de hoofdattractie zijn en zullen je gasten waarschijnlijk niet veel ruimte hebben voor een dessert, dus neem wat druk van jezelf af en bereid geen ingewikkeld dessert. Serveer premium ijs besprenkeld met chocoladesaus en bezaaid met verse bessen of gemalen snoepriet.

Bonushacks

Dek de tafel en/of versier de kamer minimaal één dag van tevoren. Het zal wat druk van je wegnemen op je grote dag, en je zult vroeg (in plaats van laat) weten dat je geen servetten meer hebt of meer vorken nodig hebt.

3 makkelijke manieren om snel een fles wijn te koelen

1. Dompel de fles in water met veel ijs, zoals sommeliers in restaurants doen. (IJswater koelt wijn sneller af dan alleen ijs.)

2. Geen ijs meer? Week een theedoek in water en wikkel hem, als hij heel nat is (niet alleen vochtig), om de fles en plaats hem 7-15 minuten in de vriezer. Na 7 minuten is het licht koel; na 15 minuten zal het een stuk koeler zijn. Het koelt nog sneller af als je het in je apparaat stopt iio Retro’s XtremeFreeze lade.

Kun je geen theedoek missen? Gebruik in plaats daarvan meerdere lagen keukenpapier en maak uw vakantie nog leuker!

3. Ontvang een iio wijnkoeler en je hoeft misschien nooit meer een fles wijn snel te koelen, omdat deze al perfect gekoeld is. En de iio wijnkoeler is een plaatje! De styling is een match voor iio Retro-koelkasten en het is verkrijgbaar in dezelfde reeks lifestylekleuren. Dit is perfect voor vakantieplezier.

Hij past ook vrijwel overal, met een compacte afmeting van 21,5 inch breed x 35,25 inch hoog x 22,75 inch diep (55,6 cm x 89,5 cm x 57,8 cm). Dankzij de doorzichtige glazen deur kun je alle mooie flessen binnenin bewonderen en kun je gemakkelijk zien of je bijna leeg begint te raken.

Het is niet alleen ideaal voor alledaagse wijnliefhebbers (vooral degenen die vaak entertainen), maar het is ook een geweldig cadeau voor serieuze oenofielen (ook wel wijnkenners genoemd) of iedereen met een wijnabonnement | of die zijn favorieten per krat bestelt.

Er kunnen maximaal 30 flessen in worden bewaard en het koelbereik kan worden aangepast, van 41 °F tot -4 °F (5 °C tot -20 °C), maar de extreem koude temperatuur mag alleen worden gebruikt bij het snel koelen van wijnen. Je wilt niet dat er ijskristallen ontstaan ​​in je favoriete witte, rosé of mousserende wijn, zelfs als het een ‘ijswijn’ wordt genoemd!

 

Je zou de Kerstman om een ​​iio-wijnkoeler kunnen vragen maar sta erop dat hij het minstens een dag vóór de aankomst van uw gasten aflevert. Of u kunt het heft in eigen handen nemen en bestel het voor jezelf. Als u dit doet, wordt u de meester van vakantievermaak.

 

Veel plezier met hosten en fijne feestdagen van ons allemaal bij iio!

De post 7 koelkast- en vriezervriendelijke hacks voor vakantievermaak verschenen eerst op iiokitchen.

Koelkast-kopen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart