Ik weet dat het al zo vaak is gezegd, maar ik geloof echt dat het de moeite waard is om het nog eens te zeggen: deze feestdagen voelen – meer dan welke andere dan ook – ongelooflijk speciaal. Na de afgelopen 18 maanden beperkte mogelijkheden te hebben gehad om samen te komen met vrienden en familie, is dit misschien wel het perfecte moment om alles uit de kast te halen en feest te vieren.
Begin met keukenelementen die zeer functioneel en mooi zijn, zoals de iio RR1 CRBR koelkast in retrostijl en de iio VR1-MRS vintage koelkast in Californische stijl. Voeg wat leuk, seizoensgebonden decor toe en vergeet alle smakelijke lekkernijen niet!
Lees verder, want ik heb een aantal stressvrije kersttips samengesteld waarmee je een gedenkwaardig en betekenisvol feest kunt organiseren, of het nu voor twee personen is of voor 102 personen.
stap 1: schoon En organiseren
Jij en ik weten allebei dat, hoe hard we ook proberen om gasten uit de keuken te houden, ze toch aanwezig zullen zijn om te kletsen terwijl we proberen de laatste hand te leggen aan de maaltijd. Vecht er niet tegen. Om verlichting van vakantiestress te krijgen, is dit wat u moet doen…
Kijk eens goed en lang rond in uw keuken. Is het schoon en netjes? Besteed bijzondere aandacht aan hoekjes en gaatjes waar stofkonijntjes zich graag verzamelen, want je weet gewoon dat tante Martha ze zal zien. Je wilt geen goedbedoeld schoonmaakadvies krijgen terwijl je verhuurt. Schrob dus een week voor het feest elk deel van de keuken en alle andere kamers waarvan je weet dat gasten er naartoe aangetrokken zullen worden. Als het moeilijk is om tijd te vinden om schoon te maken voor Kerstmis, huur dan een schoonmaakbedrijf in. Uw gasten zullen de moeite waarderen en het is een grote voldoening om uw apparaten te zien schitteren!
Een van de voordelen van alle iio-koelkasten is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Die chromen handgrepen hoeven alleen maar snel te worden afgeveegd om ze te laten glanzen. De RR1 CRBR heeft multi-flow 360°-technologie die ervoor zorgt dat de lucht volledig circuleert, ongeacht hoeveel hapjes, gehakte uien of drankjes je in de koelkast hebt verpakt.
Een goede luchtstroom vervult twee belangrijke taken. Ten eerste worden artikelen snel afgekoeld tot de juiste temperatuur, waardoor ongewenste bacteriegroei wordt tegengegaan. Ten tweede zorgt het ervoor dat de koelkast fris en schoon blijft ruiken. Als ik mijn feestgasten zichzelf laat bedienen van de drankjes die ik in de koelkast heb bewaard, moet ik ervoor zorgen dat hun ogen en neus niet worden afgeschrikt als ze aan dat mooie chromen handvat trekken en de inhoud in hun ogen aankijken. de koelkast.
stap 2: hebben een plan
De verkeersstroom kan lastig worden als te veel mensen in één gebied samenkomen en de toegang tot andere gebieden blokkeren. Ik los dat probleem op door mijn huis in stations te organiseren. Zorg voor een klein zit- of stagedeelte in een hoek van de keuken. Gasten kunnen vanaf daar met u chatten zonder u in de weg te staan.
Het gebied rond de koelkast is een ander punt waar potentiële files kunnen ontstaan. Ik wil niet dat gasten zich druk voelen als ze zichzelf aan het drinken zijn. De schappen in de koelkast moeten zo worden georganiseerd dat drankjes gescheiden blijven van alle ingrediënten die ik nodig heb om de maaltijd te bereiden. Zowel de iio VR1-MRS als de RR1 CRBR bieden een wijnrek en flesvriendelijke planken. De koelkasten zijn ook zo slank dat ze minimale ruimte in beslag nemen in de keuken en toch voldoende opbergruimte bieden.
stap 3: feestelijk keuken chique
Versieren is altijd het leukste onderdeel van de voorbereiding van een feest, toch? Had ik al gezegd dat iio-koelkasten verkrijgbaar zijn in een scala aan kleuren die gemakkelijk in elk vakantiedecor passen? U kunt de iio RR1 CRBR naar keuze krijgen in wit, champagne, bordeaux of zwart. Ja, een zwarte koelkast zou er geweldig uitzien, versierd met een mooie, rode krans! Of u kunt de iio VR1-MRS in wit, crème, hemelsblauw, rood of matzwart krijgen.
Ga je gang en probeer enkele van mijn favoriete decoratietips:
- maak een peperkoekhuisje en zet het tentoon of laat je gasten het versieren!
- leg verse slingers langs het aanrecht
- gebruik een schattige tafelboom als middelpunt
- plaats accessoires met een vakantiethema, zoals mooie boomversieringen of feestelijke elfjes, op planken en vensterbanken
- hang een krans aan de kasten of boven de afzuigkap
Hier is een handige samenvatting van mijn beproefde tips voor het organiseren van een leuk, stressvrij feest:
- maak een gedetailleerd plan met daarin het menu, de werkstations en de gaststations
- Serveer een eenvoudige cocktail
- maak zoveel mogelijk van tevoren en koop de rest
- bepaal de sfeer met kaarslicht, muziek en seizoensdecor
- houd een verscheidenheid aan drankjes klaar in de koelkast – alcoholische en niet-alcoholische keuzes.
Prettige Feestdagen!
Neem contact met ons op! Wij helpen u de juiste iio koelkast te vinden voor uw huis en persoonlijkheid!
probeer deze favoriet vakantie recepten
Wat zou een feest zijn zonder goede vakantietarieven? Ik maak deze recepten elk jaar en ze zijn altijd een groot succes.
Genieten!
Hibiscus Rumpunch
Dit is een prachtig roze, tropisch smakend drankje dat perfect in hoge glazen wordt gegoten. Ga je gang en bereid deze cocktail een dag of twee van tevoren. In de koelkast blijft het maximaal 4 dagen vers.
6 kopjes kokend water
1/2 kopje gedroogde hibiscusbloemen
1 kopje honing
2 kopjes witte of gekruide rum
1 kopje vers limoensap
1/2 theelepel Angostura-bittertjes
1. Breng water in een waterkoker aan de kook. Plaats ondertussen de hibiscusbloemen in een bak die groot genoeg is om de volle 6 kopjes water te bevatten. Giet kokend water over de bloemen en laat 10 minuten trekken. Zeef de thee in een andere container; gooi de bloemen weg. Terwijl de thee nog warm is, roer je de honing erdoor. Plaats de container in de koelkast om volledig af te koelen.
2. Voeg de rum, het limoensap en de bitters toe; goed roeren.
Ontbijtkoek
Als u van plan bent dit deeg te gebruiken om koekjes te maken, bak dan 10-15 minuten en laat ze afkoelen voordat u ze gaat glaceren. Het maken van een peperkoekhuisje vergt een langere kooktijd, en ik heb uitgelegd hoe je dat moet doen in de receptinstructies. Bezoek een bulkwinkel voor al het snoep dat je nodig hebt om het peperkoekhuis te versieren.
Voor het deeg:
4 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1 theelepel gember
1-1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel kruidnagel
3/4 kop + 2 eetlepels boter op kamertemperatuur
1 kopje bruine suiker
1/2 kopje ahornsiroop
1 ei
Koninklijk glazuur
4 kopjes poedersuiker (ook wel banketbakkerssuiker of poedersuiker genoemd)
4 eiwitten
1 eetlepel glycerine
1 eetl citroensap
Gebruiksaanwijzing voor het deeg:
1. Roer de droge ingrediënten door elkaar; opzij zetten.
2. Gebruik een blender, klop de boter en de bruine suiker tot een licht mengsel. Schraap de zijkanten van de kom naar beneden. Voeg het ei en de ahornsiroop toe. Klop op lage snelheid tot het net gemengd is.
3. Terwijl de blender draait, voeg je geleidelijk de droge ingrediënten toe en mix tot ze net gemengd zijn.
4. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven bord. Kneed tot een gladde massa, 1-2 minuten. Op dit punt kunt u het deeg uitrollen en bakken, of het afdekken met plasticfolie en in de koelkast bewaren tot u klaar bent.
Koekjes bakken:
1. Verwarm de oven voor op 350 ° F.
2. Rol het deeg uit tot ongeveer een kwart dikte. Gebruik je favoriete koekjesvormers. Plaats de koekjes ongeveer 2,5 cm uit elkaar op een bakplaat en bak ze 10-15 minuten. Verwijder de koekjes op een rooster en laat ze volledig afkoelen voordat u ze decoreert. De koekjes zullen tijdens het afkoelen nog iets harder worden. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking of vries ze in.
Om een peperkoekhuisje te bakken
1. Verwarm de oven voor op 350 ° F.
2. Rol voldoende deeg uit om de hele bakplaat te bedekken. Bak gedurende 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten rusten.
3. Verlaag de oventemperatuur tot 300°F.
4. Knip de stukken uit die nodig zijn voor het huis.
5. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten.
6. Leg de huisstukken op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
Koninklijk glazuur
Klop de eiwitten luchtig. Terwijl de blender draait, voeg je geleidelijk de poedersuiker toe; goed combineren. Voeg glycerine en citroensap toe. Roer tot het glazuur glad en stijf is. Houd het glazuur afgedekt met plasticfolie om te voorkomen dat het uitdroogt.
Huis in elkaar zetten:
Schep het glazuur in een spuitzak met een ronde punt. Leid het glazuur voorzichtig langs een rand van een muurstuk en sluit het aan op een ander muurstuk. Plaats de stukken tegen een glas of een andere container die de stukken rechtop houdt. Laat het glazuur uitharden. Ga door totdat alle delen van het huis zijn bevestigd. Zodra het huis stevig is “gelijmd”, kun je beginnen met decoreren!